Veerweg 3 , Eck En Wiel


€ 1.174.000,-k.k.

Information

Beschrijving Veerweg 3 te Eck en Wiel (bouwjaar 1790 – oppervlakte 302 M2 – perceel 10.940 – 9 kamers – 2 aangrenzende gebouwen met toiletgroepen en berging.

Landgoed Het Rentmeestershuis is te koop, met alle fiscale en financiële voordelen beschikbaar.
Dit landgoed met een perceel van bijna 11.000 M2, heeft vele mogelijkheden, mede dankzij de oppervlakten van de aanwezige gebouwen en het eventuele nog te bouwen deel, waarvan reeds tekeningen en vergunning aanwezig zijn (ARES Architecten).
De stijlvol verbouwde woonboerderij met gebouwen op het Landgoed Rentmeestershuis is een monument uit 1790 en is omgeven door, onder andere, een traditionele hoogstamboomgaard van appel, peren en kersenbomen die in de lente hun mooiste bloesem vertonen.
De mogelijkheden tot gebruik zijn buiten bewoning bijvoorbeeld praktijk aan huis; wellness center; het geven van coaching sessies en seminars; kliniek; kantoor met showroom; museum; ruimte voor collectable cars et cetera. De gebouwen grenzend aan de woonboerderij hebben nog eens 355 M2, met toiletgroepen en deze is nog uit te breiden met minimaal 150 M2 door het aanbrengen van een (toegestane) verdieping in de deel. Ook van deze mogelijkheid zijn reeds tekeningen aanwezig.
Volledige beschrijving van de woonboerdij en gebouwen:
Op slechts 30 km van Utrecht ligt aan de oevers van de Neder-Rijn het voormalige Rentmeesterhuis van Eck en Wiel. Omgeven door de fruitboomgaarden van de Betuwe ervaart u hier het ware buitenleven met volop privacy. Deze stijlvol verbouwde rijks monumentale woonboerderij ligt op een royaal perceel van ruim 1 hectare, welke als landgoed gerangschikt is onder de Natuur Schoon Wet. De unieke bijbehorende financiële en fiscale voordelen maken dit pand een bijzonder aanbod in deze prijsklasse.
Landelijk wonen of werken: Stelt u zich voor, landelijk wonen en/of werken en toch niet afgelegen zitten, op deze plek kan het. Het Rentmeesterhuis ligt vlak onder de grens van de provincie Utrecht. Via een overtocht met de veerpont bent u binnen het half uur in het centrum van Utrecht en Arnhem en Den Bosch zijn tevens op een half uur rijden bereikbaar.
De stijlvol verbouwde woonboerderij beschikt over een traditionele hoogstamboomgaard van appel, peren en kersenbomen die in de lente hun mooiste bloesem vertonen.
Deze woning voldoet aan alle eisen van deze tijd. Het interieur is modern en de authentieke balken, de stallen en de deel herinneren nog aan de oorspronkelijke boerderij. De goede verdeling van de verschillende ruimtes maakt deze woning uitermate geschikt voor een kantoor of praktijk aan huis.
Indeling begane grond
Via de ruime hal met toilet heeft u toegang tot de sfeervolle en moderne woonkeuken die het hart van het huis vormt. Deze keuken strekt zich uit over de volle breedte van het huis en is voorzien van professionele Gaggenau apparatuur. De kook enthousiast kan zich helemaal in deze keuken uitleven met behulp van een stoomoven, bakoven, vaatwasser, bakplaat, 2 pits inductie en inductie wok brander en de Amerikaanse koelkast voorzien van dubbele deuren. De keuken beschikt over een Quooker die tevens dienstdoet als keukenboiler. De riante spoelbak met kraan en sproeiarm maakt de verzameling apparatuur compleet. Het grote aanrecht en kookeiland zorgt voor ruim voldoende aflegruimte. Vanuit de keuken heeft u ook toegang tot alle ruimtes zoals de woonkamer, een werkkamer, de opkamer (wordt nu gebruikt als tv-kamer) en via een dieper gelegen ruimte bereikt u de ruime kelder. De keuken biedt ook toegang tot de deel. Door een groot raam boven het aanrecht heeft u tevens zicht op de deel.
De sfeervolle ruime woonkamer ligt aan de voorkant van de woning.
De grote raampartijen zorgen voor veel licht en zicht op de tuin. Op een zonnige dag kunt u hier de wilde fazanten over het grasveld zien scharrelen. De hoge plafonds met authentieke balken bieden een ongekend ruimtegevoel en onderstrepen de landelijke stijl. Via de oorspronkelijke voordeur met originele stijlelementen heeft u toegang tot de beschutte tuin.
Naast de woonkamer bevindt zich een zeer ruime werkkamer. De hoge raampartijen en de ligging aan de boomgaard maken dit een bijzondere praktijkruimte. De aangrenzende tuinkamer doet nu dienst als ontvangstruimte voor cliënten. Middels een aparte ingang wordt privé gescheiden gehouden van zakelijk. De sanitaire ruimten in de deel staat ten dienste van dit gedeelte van het huis.
Verdieping: Via een open trap bereikt u de eerste verdieping.
Aan de achterzijde bevindt zich de riante ouderslaapkamer voorzien van een royale badkamer met dubbele regendouche, toilet en dubbele wastafel. Vanuit het raam heeft u een prachtig uitzicht over de boomgaard.
De ruime inloopkast completeert deze slaapkamer. De aangrenzende even grote slaapkamer heeft ook uitzicht op de boomgaard. Ook deze slaapkamer beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Tegenover deze slaapkamer ligt een werkkamer met uniek uitzicht over de uiterwaarden van de Neder-Rijn. In de verte ziet u kasteel Amerongen en de Utrechtse Heuvelrug. Naast de werkkamer is de logeerkamer gelegen. Vanuit hier kijkt u uit over de Veerweg. Deze kamer beschikt over een eigen toilet met ligbad. Deze verdieping beschikt ook over een aparte ruimte waar de wasmachine en droger zijn opgesteld.
Zolder: De zeer ruime zolder over de volle breedte van het pand is in gebruik als bergruimte.
De deel: Deze grote ruimte van circa 225 m2 met heren- en damestoilet maakt deze ruimte geschikt voor een bedrijf aan huis. Tevens bevindt zich hier de gemoderniseerde meterkast met volop Electra groepen, allen voorzien van aardlekschakelaars. De aangrenzende grote stal is binnendoor te bereiken. In deze ruimte van circa 130 m2 met authentieke stallen en lemen vloer vindt u ook de cv-ruimte en de installatie van de vloerverwarming. Deze ruimte is nu in gebruik als werkplaats c.q. garage voor het stallen van klassieke auto’s of motoren.
Tuin:
Beschutte tuin met veel privacy en diverse terrasjes. Aangrenzend aan de tuin ligt een hoogstamboomgaard met houten schuur. De boomgaard valt onder de Natuurschoonwet en wordt daarom aangemerkt als landgoed.
Bijzonderheden:
• Rijks monumentale Betuwse T-Boerderij. Het voormalige Rentmeesterhuis van Eck en Wiel is in de loop der jaren compleet gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van authenticiteit en voorzien van hedendaags comfort.
• Buitengewoon, fantastisch en vrij wonen op een landelijke en groene woonlocatie met vrij uitzicht op de oevers van de Neder-Rijn, met riant gevoel van rust en ruimte. Ieder moment van de dag en alle seizoenen mooi!
• Riante multifunctionele bijgebouwen voor vele doeleinden te gebruiken (mantelzorg woning t.b.v. ouders of kinderen met zorgbehoefte, huisvesting au pair, beroep/praktijk aan huis, atelier c.q. galerie, Bed & Breakfast, klassieke auto verzameling etc.
• Ideaal pand voor gezinnen met meerdere kinderen, dierenliefhebbers, alsmede de combinatie van wonen en werken aan huis dan wel wonen, werken en mantelzorg aan huis.
• Denkt u aan “Generatiewonen”? Bijvoorbeeld dat u met twee of drie generaties samenwoont in hetzelfde huis, maar toch apart. Elke generatie heeft een eigen privéwoning maar wat gezamenlijk gedaan kan worden wordt gezamenlijk opgepakt. Deze woning is hier uitermate geschikt voor.
• Op circa 30 autominuten van Utrecht, Arnhem of Den Bosch. Binnen 60 autominuten in Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven.
• Onderhoud op het Rijksmonument is dit jaar nog aftrekbaar en er kan tegen een extra laag tarief voor geleend worden bij het restauratiefonds. Door de landgoed status betaalt u geen overdrachtsbelasting en krijgt u circa 50% korting op de WOZ-waarde.

Asking price
€ 1.174.000,-k.k.
Address
Veerweg 3
City
Eck En Wiel
Zipcode
4024 BP
Size interior
302 m2
Size exterior
10.940 m2
Rooms
9
Bedrooms
4
Bathrooms
2
Construction
1790

Floorplans